flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для прес-секретарів судів

03 лютого 2014, 14:30

31 січня 2014 року у Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України відбувся навчальний семінар для працівників апаратів районних та місцевих судів Харківської області, на яких покладені обов'язки прес-секретаря суду.

Захід мав на меті роз’яснити зазначеним працівникам судів їх функції, а також надати рекомендації в роботі, оскільки виконання таких повноважень у судах стало обов’язковим  з 01 січня 2014 року.

Харківський окружний адміністративний суд має значний досвід в напрямку забезпечення зв’язків із громадськістю та ЗМІ, оскільки зазначена посада у суді була введена набагато раніше. Тому одним із лекторів семінару стала Остапенко Ельвіра Олександрівна -  спеціаліст по забезпеченню зв’язків із ЗМІ та громадськістю Харківського окружного адміністративного суду.

        У своєму виступі вона розповіла про важливість і значення введення даної посади у судах України, роз’яснила головні обов’язки прес-секретаря та надала практичні рекомендації в роботі, поділившись власним досвідом. Особливий акцент ставився на мистецтво написання прес-релізу та прес-анонсу, з врахуванням усіх особливостей цих інформаційних документів; присутності преси на судових засіданнях і надання інтерв’ю суддями та працівниками суду.