flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар на тему “ Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця та додаткового захисту ”

29 листопада 2019, 12:26

     29 листопада 2019 року в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно із благодійним  фондом “Право на захист” проводиться семінар для суддів окружних адміністративних судів на тему: “Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця та додаткового захисту”.

     З вітальним словом до учасників семінару звернулась директор Харківського  регіонального відділення Національної школи суддів України Валентина Коржик.

      Участь у даному заході беруть судді Харківського, Донецького, Сумського та Полтавського окружних адміністративних судів.

     Під час семінару суддям розповідають про новели судової практики щодо розгляду справ шукачів захисту та особливості судового розгляду справ щодо оскарження рішень Державної міграційної служби України у справах шукачів захисту.

     Дана категорія адміністративних справ є незначною порівняно з іншими, однак, заходи для суддів на таку тему є необхідними для розуміння ними важливості проблеми захисту прав біженців та для забезпечення однакового застосування  адміністративними судами законодавства під час розгляду спорів щодо статусу біженця та  особи,  яка  потребує  додаткового  захисту.

     Саме становище біженців у тій, чи іншій країні яскраво демонструє дотримання державою принципів і норм національного та міжнародного права в цій галузі, соціальні можливості країни та зміст її демократії.