flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Форум з питань інтелектуальної власності для суддів WIPO

14 листопада 2019, 16:09

13-15 листопада в місті Женева проходить щорічний форум з питань інтелектуальної власності, в якому бере участь суддя Харківського окружного адміністративного суду Ольга Ніколаєва.

Мета щорічного Форуму з питань інтелектуальної власності для суддів - надати суддям з усього світу майданчик для обміну досвідом з актуальних питань в сфері інтелектуальної власності (ІВ), що виникають на тлі прискорення інноваційної діяльності та активізації транскордонного використання ІС.

У багатьох країнах саме судові працівники першими стикаються з новими реаліями в області ІВ. З урахуванням високої швидкості технологічних і суспільних трансформацій, що призводять до розвитку сфери ІВ, перед суддями нерідко постає завдання вирішення питань в області ІВ, які ще не отримали законодавчих рамок. Як судді підходять до вирішення подібних завдань?

Після успішного проведення в 2018 році першого Форуму для суддів з питань ІВ, в якому взяли участь 119 суддів з 64 країн, ВОІВ знову запрошує працівників національних і регіональних судових органів обговорити зі своїми колегами з усього світу актуальні питання в галузі авторського права, товарних знаків , зразків і патентного права, а також проблеми транскордонних спорів в контексті глобалізації та цифровізації ландшафту ІС.

Форум з питань ІВ для суддів - щорічний захід, який організовується Судовим інститутом ВОІВ в рамках роботи Організації з судовими органами.

 

Детальна інформація https://www.wipo.int/portal/en/