flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харківський окружний адміністративний суд відвідали Девід Вон та Морін Коннер

18 грудня 2013, 12:54
 

17 грудня 2013 року у Харківському окружному адміністративному суді відбулась зустріч з керівником проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девідом Воном та директором програми судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Коннер.

Метою зустрічі стало обговорення результатів впровадження програми з питань судового адміністрування у Харківському окружному адміністративному суді.

Нагадаємо, у квітні поточного року керівник апарату суду Валентина Лисенко пройшла навчання в рамках першої в Україні пілотної програми з судового адміністрування, що реалізується Державною судовою адміністрацією України і Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» у співпраці з Університетом штату Мічиган та отримала міжнародний сертифікат судового адміністратора.

Головою суду Юрієм Кучмою та керівником апарату Валентиною Лисенко було організовано круглий стіл, в якому також приймали участь керівники структурних підрозділів Харківського окружного адміністративного суду. Під час даного заходу кожен з учасників доповів про зміні, які відбулися у суді за окремими напрямками діяльності після того, як Валентина Лисенко пройшла навчання. Серед них: впровадження інституту наставництва; удосконалення електронного діловодства суду; впровадження новітніх технологій в роботі суду; активна робота в напрямку забезпечення відкритості та доступності Харківського окружного адміністративного суду.

Також сторони обмінялися своїми думками щодо подальшого розвитку проекту та деякими рекомендаціями, які стануть наступними кроками для  судового адміністрування в Україні.

За словами Девіда та Морін вони вражені  тими успіхами, які Харківський окружний адміністративний суд  досяг за такий короткий термін, отримали багато цікавих ідей та з великим задоволення відвідають ХОАС у наступний свій візит до Харкова.