flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харківському окружному адміністративному суді пройшли збори суддів

06 грудня 2013, 14:27

У Харківському окружному адміністративному суді пройшли збори суддів

 

06 грудня 2013 року судді Харківського кружного адміністративного суду зібралися на збори.

Засідання розпочалося зі вступного слова голови суду Юрія Кучми. Голова ознайомив суддів із висловленою Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців вдячністю Харківському окружному адміністративному суду за співпрацю, сприяння в проведенні та участь в спільних семінарах для суддів. Після чого розпочалось вирішення організаційних питань діяльності суду та суддів.

З доповідями виступили керівники структурних підрозділів суду. В них були порушені наступні питання:

1.                 нова версія КП «Діловодство спеціалізованого суду» 1.14 та додаток до програми Ліга-ЗАКОН: «Вердиктум»;

2.                 виготовлення нових мантій для суддів;

3.                 проблемні питання виплати матеріальної допомоги суддям;

4.                 графік відпусток на 2014 рік;

5.                 15 грудня - День працівника суду;

Після вирішення вищезазначених питань, голова суду Юрій Кучма перейшов до підведення підсумків роботи суддів у другому півріччі 2013 року. Підраховані статистичні показники за 11 місяців були продемонстровані суддям, після чого розпочався їх плідний аналіз.

Завершальна частина зборів була присвячена розгляду теоретичних і практичних питань адміністративного судочинства.

Так, Суддя Лариса Марєнко розповіла про Судову практику розгляду спорів щодо статусу біженця та особи, яка потребує додаткового, або тимчасового захисту, примусового повернення і примусового видворення іноземця чи особи без громадянства з України, та спорів, пов’язаних з перебуванням іноземця та особи без громадянства в Україні.

Заступник голови суду Олена Ізовітова-Вакім та суддя  Ольга  Білова торкнулися актуальних питань розгляду адміністративними судами України спорів окремих категорій.

Практика застосування адміністративними судами положень Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» була донесена до відома суддею Людмилою Волковою.

Суддя Юлія Зоркіна повістила про проблемні питання під час розгляду спорів: з приводу публічної служби; забезпечення реалізації конституційних прав особи, реалізації статусу депутата представницького органу влади, організації діяльності цих органів; правового статусу біженців, іноземців та осіб без громадянства, в тому числі, видворення з України іноземців, або осіб без громадянства.

Стосовно питань застосування Податкового кодексу України виступив суддя Андрій Сліденко.

Судді Марина Лукяненко та Ольга Панченко обговорили важливі аспекти написання судового рішення.

Робота пройшла плідно та інформативно. Донесена до відома інформація стане в нагоді для роботи суддів.