flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка помічників суддів та консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів.

29 листопада 2013, 11:54

25 – 29 листопада 2013 року у м. Харкові місцевевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Для проходження підготовки прибуло 29 помічника суддів окружних та апеляційних адміністративних судів Харківської, Полтавської та Сумської областей та Харківського апеляційного адміністративного суду.

Для них 26, 27 та 28 лютого судді та працівники апарату Харківського окружного адміністративного суду провели заняття, які відбувались на базі суду за заздалегідь складеним розкладом.

Під час занять були вивчені такі питання:

1.                 Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання.

2.                 Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві. Моделювання проведення судових засідань при допуску до судового процесу ЗМІ. Розяснення положень Закону України «Про інформацію» в частині організації діяльності судів.

3.                 Статус помічників суддів та консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів. Порядок прийому та звільнення з посади помічників суддів згідно із Законом України «Про судоустрій і статус суддів». Функціональні обов’язки помічників суддів.. Умови та порядок прийняття на службу, проходження служби в судах. Умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення.

4.                 Особливості провадження у справах, пов’язаних із виборчим процесом. Узагальнення практики розгляду спорів, пов’язаних із забезпеченням реалізації громадянами права голосу на виборах та референдумах.

5.                 Перегляд судових рішень в апеляційному порядку. Підстави для скасування судових рішень апеляційним судом.

6.                 Методика роботи помічника судді з матеріалами судових справ. Участь помічника судді в підготовці розгляду справ суддею. Підготовка справи до судового розгляду та підготовка процесуальних документів. Роль помічників суддів та консультантів при складанні процесуальних документів та контролю за їх виконанням. Підбір законодавчих та інших нормативно – правових актів та матеріалів судової практики.