flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стажування майбутніх суддів у Харківському окружному адміністративному суді

17 квітня 2019, 17:26

З 17 квітня 2019 року в місті Харків майбутні судді почали втілювати отримані теоретичні знання у практичну діяльність під час проходження стажування в Харківському окружному адміністративному суді, в рамках спеціальної підготовки кандидатів на суддівські посади в Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України.

Відкриваючи підготовку, судді ХОАС ознайомили слухачів із програмою та регламентом заходу, адже навчатися майбутні судді будуть у фахівців своєї справи, які мають великий досвід в написанні рішень та мають бажання не тільки передати їм ці знання, а й навчити ними вірно користуватися. Тобто для більш якісного навчання за суддями Харківського окружного адміністративного суду закріплено декілька кандидатів, які в ході занять будуть займатися написанням проектів судових рішень та виконувати інші доручення наставників.

Враховуючи вищевикладене всі ті знання, які будуть отримані під час підготовки, повинні сприяти подальшому професійному зростанню майбутніх суддів, накопиченню досвіду щодо написання судових рішень, порядку ведення судових засідань, опрацюванню актуальних питань  щодо вирішення адміністративних спорів у судах першої інстанції тощо.

У квітні 2019 року розпочався тренінг для кандидатів на суддівські посади в межах спеціальної підготовки в Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України, де викладачем для слухачів виступила Марина Кухар, суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду.

У ході даного тренінгу слухачі відповіли на питання щодо видів судових рішень, змісту вступної та резолютивної частин, визначення розміру судових витрат тощо. Відповідаючи на питання, слухачі побачили відсоткове співвідношення різних варіантів відповідей, обговорили всі точки зору з поставлених питань.

Етап стажування для цієї групи кандидатів на суддівські посади в межах спеціальної підготовки є завершальним у блоці адміністративного судочинства. 

Бажаємо успіху у проходженні такого навчання та сподіваємось на Ваші подальші звершення!