flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ! 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд в порядку забезпечення позовів зупинив дію Рішень Виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області № 72 та № 73 від 06.02.2019

20 лютого 2019, 14:16

У зв’язку з великим суспільним інтересом до результатів розгляду адміністративних справ № 520/1543/19 за позовом Громадської організації "Харківський антикорупційний центр", Черняка Ігоря Юрійовича  до  Виконавчого комітету Харківської міської ради за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Комунальне підприємство "Харківський метрополітен", про скасування рішення та № 520/1545/19 за позовом Громадської організації "Харківський антикорупційний центр", Черняка Ігоря Юрійовича  до  Виконавчого  комітету Харківської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство «Тролейбусне депо №2», Комунальне підприємство "Тролейбусне депо №3", Комунальне підприємство "Жовтневе трамвайне депо", "Салтівське трамвайне депо" про скасування рішення, повідомляємо наступне.

19 лютого 2019 року по вищезазначених адміністративних справах у відкритих судових засіданнях були розглянуті заяви про забезпечення адміністративного позову.

Розгляд заяв відбувався відкрито за участю представників сторін по справах та громадськості відповідно до статті 10 Кодексу адміністративного судочинства України.

Того ж дня, суддями Шляховою Оленою Миколаївною та Зінченком Андрієм Вікторовичем постановлені ухвали про забезпечення адміністративних позовів шляхом зупинення дії Рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області від 06.02.2019р. №72 “Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів і багажу міським електричним транспортом (трамваєм та тролейбусом)” та дії Рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області від 06.02.2019р. №73 “Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном”, а також проголошені вступна та резолютивна частини зазначених ухвал відповідно до статті 243 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зазначаємо, що вищевказані ухвали суду набрали законної сили з моменту їх проголошення та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Звертаємо Вашу увагу, що згідно зі статтею 243 Кодексу адміністративного судочинства України складання повного тексту ухвал може бути відкладено на строк не більш як п’ять днів з дня оголошення вступної та резолютивної частин ухвал.

Додатково повідомляємо, що після складання повного тексту рішення, відповідні рішення будуть внесені до Єдиного державного реєстру судових рішень, з якими можна ознайомитись на офіційному сайті http://reyestr.court.gov.ua/

Наразі триває розгляд адміністративних справ 520/1543/19 та № 520/1545/19  в Харківському окружному адміністративному суді.

 

Про подальший розгляд справи слідкуйте у стрічці новин офіційного веб-сайту суду.

Прес-служба суду