flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Реформація судової системи»

25 жовтня 2018, 16:09

     25 жовтня 2018 року у м. Харкові проведено круглий стіл, присвячений обговоренню питань, пов’язаних з реформуванням судової системи, визначенню плюсів та мінусів нововведень за час реформування судів та презентації звіту моніторингових груп проекту «Справедливий суд».

     На даному заході були присутні представники судів міста Харкова, як судді, так і працівники апарату судів, адвокати, правозахисники, депутат міської ради, представники громадськості.

     Від Харківського окружного адміністративного суду в круглому столі участь взяли керівник апарату суду Валентина Лисенко, заступник керівника апарату Ірина Зарубіна, заступник начальника відділу забезпечення діяльності суддів, претензійно-позовної роботи  Олександр Вертій та прес-секретар суду Владислав Василенко.

     Під час обговорення основних питань заходу учасники дискутували на різні теми щодо реформування судової системи, справедливості відновлення порушених прав, організаційних питань здійснення правосуддя, електронного документообігу з судом в судових рішеннях та ін.

     Підводячи підсумки круглого столу його учасниками зазначено, що довіра громадян до судів і суддів стала значно більшою, ніж до істотних змін з боку реформування судової системи та сподівання на подальше покращення таких дій на засадах прозорості й відкритості, незалежності судової системи в цілому та доброчесності.