flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників процесів!

31 жовтня 2018, 16:36

На виконання листа ДСА України щодо сканування матеріалів судових справ в Харківському окружному адміністративному суді розпочато переведення матеріалів справ в електронну форму.

Відповідна потреба у скануванні матеріалів справ викликана необхідністю повноцінного запровадження підсистеми електронного суду та забезпечення її нормальної роботи в суді.

Впровадження підсистеми електронного суду передбачено розділом XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 (зі змінами), а також є складовою (модулем) майбутньої Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – ЄСІТС).

Нагадуємо, чинним процесуальним законодавством передбачено, що ЄСІТС почне функціонувати через 90 днів із дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС. Початок функціонування її передбачається у 2019 році.

Зважаючи на те, що процес сканування справ є тривалим, ДСА України запропонувала судам вже зараз розпочати відповідну роботу для того, щоб її завершити до початку функціонування  ЄСІТС.

Сканування документів необхідне для можливості в майбутньому їх надсилання в електронному вигляді сторонам по справі та іншим особам у передбачених процесуальним законодавством випадках, а також для запровадження створення, ведення судової справи в електронній формі та її дистанційного витребування судами апеляційної чи касаційної інстанції.

Тому звертаємося до вас із проханням разом із документами, які подаються до суду, за можливості, додатково надавати їх скановані копії зручним для вас способом:

  • через офіційну поштову скриньку суду (з поміткою "сканована копія позову з додатками") inbox@adm.hr.court.gov.ua
  • до канцелярії суду на з’ємному носії (флеш-накопичувач)

Зверніть увагу на формат сканування документів:

  • чорно-білий колір;
  • формат PDF;
  • якість зображення – для PDF 300 dpi.

 Паперові форми документів прохання подавати до канцелярії суду без скоб та зшивання!

 Дякуємо за розуміння та сподіваємося на подальшу співпрацю!