flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес – реліз "Харківський окружний адміністративний суд став на захист «дітей війни»"

26 вересня 2013, 17:14

Прес – реліз

 

26 вересня 2013 року

 

Харківський окружний адміністративний суд став на захист «дітей війни».

26 вересня Харківський окружний адміністративний суд постановив скасувати Наказ Голови Державної реєстраційної служби України від 29.12.2012 №2148, яким було відмовлено у реєстрації змін до Статуту та взятті до відома інформації про зміни у складі керівних органів Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське обєднання «Діти війни – Україна».

У червні поточного року до суду з позовом до Департаменту легалізації обєднань громадян, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств звернувся Виконувач обов’язків Голови Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське обєднання «Діти війни - Україна» Рудич Р.О. За цим позовом ухвалою суду було відкрито провадження в адміністративній справі.

Дану справу розглядала колегія у складі: головуючого судді Панченко О.В., суддів Волкової Л.М., Бадюкова Ю.В.

Суддями було всебічно досліджено всі обставини справи, доводи та докази сторін, після чого був зроблений висновок про невідповідність закону Наказу Укрдержреєстру.

Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнське обєднання «Діти війни – Україна» є неприбутковою громадською організацією, діяльність якої спрямовано на задоволення, захист та реалізацію її членами своїх законних соціальних, економічних, культурних та інших інтересів, прав та свобод. Своїм Наказом Укрдержреєстр безпідставно поставив під загрозу надання допомоги особливій категорії громадян України – «дітям війни», які в силу свого поважного віку не завжди можуть відстояти свої законні права та інтереси перед державою.

«Цією постановою суд установив виключну важливість верховенства права та надання підтримки сподівань і потреб «дітей війни», що мешкають в Україні, яка надається їм Всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнське обєднання «Діти війни – Україна», - заявив в коментарі представник позивача  - Виконуючий обов’язки голови Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське обєднання «Діти війни – Україна» Жученко О.З.

 

Контакти:

Остапенко Ельвіра, ostapenkoelvira@gmail.com

Тел. 0665621553