flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Суд - шляхи довіри"

26 вересня 2013, 17:02

У Харківському окружному адміністративному суді продовжується реалізація навчально – просвітницького проекту «Суд – шляхи довіри», і сьогодні, 26 вересня, пройшла перша лекція після літніх канікул для старшокласників Мерефянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Адміністративний процес. Діяльність Харківського окружного адміністративного суду».

Отримавши теоретичну інформацію, учні закріпили свої знання переглядом двох фільмів: «Знайомство з адміністративним процесом» та «Суди і громадськість: цивілізована взаємодія», в останньому з яких йдеться й про Харківський окружний адміністративний суд, як один з передових адміністративних судів України.

Також учні мали змогу на власні очі побачити як проходить слухання справи, адже вони були присутні на відкритому судовому засіданні, під час якого розглядалась справа за позовом Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське обєднання «Діти війни» до Департаменту легалізації обєднань громадян, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агенств.

На останок для школярів провели екскурсію по відділам Харківського окружного адміністративного суду, де вони поспілкувались з працівниками апарату суду та отримали відповіді на запитання.

Наступна зустріч в рамках вищезазначеного проекту у стінах ХОАС відбудеться 03 жовтня 2013 року.

 

 

Контакти:

Остапенко Ельвіра, ostapenkoelvira@gmail.com

Тел. 0665621553