flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Впровадження першої в Україні Пілотної програми з судового адміністрування

19 квітня 2013, 14:12

 

Керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду Валентина Лисенко прийняла участь у першій в Україні Пілотній програмі з судового адміністрування, яка впроваджується Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» у співпраці з Університетом штату Мічиган.

Метою даної пілотної програми є покращення знань, навичок та здібностей судових адміністраторів у ефективному управлінні судами.

Два тижні керівники апаратів судів, їх заступники та працівники ДСА з усієї України, відібрані на конкурсній основі проходили навчання за такими курсами: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадровими ресурсами; освіта, навчання, підвищення кваліфікації; суди та зв’язки з громадськістю.

Навчальна програма сформована із 10 модулів, які відповідають тим вимогам, що є необхідними для ефективного судового адміністрування. Над розробкою навчальних матеріалів працювали американські і українські викладачі.

Після проходження навчання за усіма курсами учасники підготують фінальні роботи та отримають сертифікати Університету Штату Мічиган в червні 2013 року.

      Дана Програма є інноваційною і повинна стати поштовхом для створення комплексної системи навчання на загальнонаціональному рівні, а в подальшому сприятиме створенню школи судових адміністраторів.