flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату суду Валентина Лисенко отримала сертифікат судового адміністратора

13 червня 2013, 14:03

Керівник апарату суду Валентина Лисенко отримала сертифікат випускника інноваційної академічної Програми з питань судового адміністрування.

Програма реалізується Державною судовою адміністрацією України у партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» та участі Університету штату Мічиган (США) і спрямована на оновлення та набуття знань, навичок та здібностей судових адміністраторів для ефективного управління судами.

Церемонія вручення сертифікатів відбулась 12 червня п.р. у місті Києві. В ній взяли участь Руслан Кирилюк, Голова Державної судової адміністрації України; Оксана Кучинська, Проректор Національної школи суддів України; Джед Бартон, Директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові, Білорусі та Кіпру; Девід Вон, Керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя»; Морін Коннер, Директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган; Памела Гарріс, Президент Національної асоціації з судового адміністрування США (NACM), судовий адміністратор Суду округу Монтгомері, Роквіль, Меріленд, а також голови судів, працівники які пройшли навчання за Програмою, викладачі Програми, працівники Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Нагадуємо, першими слухачами Програми стали 40 учасників, які були відібрані на конкурсній основі з числа керівників апаратів судів різних рівнів та спеціалізацій, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України. Програма ґрунтується на сертифікаційній програмі судового адміністрування Університету штату Мічиган.

У квітні 2013 року в Києві провели двотижневе навчання за такими курсами: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадрами; освіта, практичне навчання і розвиток; зв’язки судів з громадськістю.

Слухачі, які успішно пройшли навчання та підготували підсумкові проекти, отримали сертифікати Університету штату Мічиган та Національної школи суддів України, і мають потенційну можливість продовжити навчання у вищезазначеному Університеті та отримати диплом магістра з судового адміністрування.

Набутий досвід з розробки та впровадження Програми стане в нагоді й буде основою для запровадження програми професійної підготовки судових адміністраторів на загальнонаціональному рівні.