flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч суддів з представниками громадський організацій

21 листопада 2016, 10:36

З метою забезпечення ефективного суспільного діалогу, демонстрації відкритості та прозорості роботи органу судової влади, 18 листопада 2016 року в Харківському ОАС відбулась зустріч між суддями (в.о. голови суду Панченко О.В., суддя – спікер Котеньов О.Г., суддя Спірідонов М.О.) та представниками ГО «Громадський сектор» (п. Ряснянський А.А.), НВР «Правий сектор» (п. Лихота Ю.П.), ГО «Всеукраїнська антикорупційна палата» (п. Ільгов А.О.), ГО «Екоцид НЕТ» (п. Решетько О.С.) та інші. 

У ході зазначеної зустрічі були обговорені питання щодо відео фіксації судового засідання у випадку, коли сторона адміністративної справи, яка не є суб’єктом владних повноважень, не дає згоди на проведення відео зйомки.

Окрім того, у ході цієї зустрічі представниками громадськості була висловлена пропозиція укласти меморандум про гласність судового розгляду.

З розумінням поставившись до запропонованої ініціативи, представники суду зауважили, що правовідносини з приводу практичної реалізації принципу гласності і відкритості адміністративного процесу з достатньою чіткістю унормовані законодавцем у положеннях статей 7 і 12 Кодексу адміністративного судочинства України, і неухильне дотримання судом цих норм при відправленні правосуддя є обов’язковим.