flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ХОАС розпочали роботу у новоствореній Асоціації адміністративних суддів

11 квітня 2016, 17:50

 

 У березні 2016 року в м. Києві створено Громадську організацію “Асоціація адміністративних суддів”, на меті якої є діяльність, спрямована на впровадження принципу верховенства права та законності у всі сфери суспільного життя України, підвищення якості судочинства в Україні, вдосконалення законодавства України та приведення його у відповідність із міжнародними стандартами, професійний розвиток членів Асоціації, суддів адміністративних судів України, захист прав та законних інтересів суддів адміністративних судів України. Президентом Асоціації обрано суддю Конституційного Суду України, Голову Вищого адміністративного суду України у 2004-2011 р.р. Олександра Пасенюка. Асоціацію зареєстровано як юридичну особу 25 березня 2016 року і вже на сьогодні до неї приєдналося понад 200 суддів.

Членами Асоціації стали судді Харківського окружного адміністративного суду Андрій Бабаєв, Людмила Волкова, Юлія Зоркіна, Олена Ізовітова-Вакім та Олексій Котеньов, а також суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал.

04 квітня 2016 року відбулися установчі  збори ініціативної групи щодо створення відокремленого підрозділу Громадської організації «Асоціація адміністративних суддів»в Харківській області, на яких присутніми обговорено доцільність створення відокремленого підрозділу Асоціації у Харківській області.

Ініціативна група підтримала ідею об’єднати власні зусилля суддівського корпусу із зусиллями громадських діячів, активістів для запровадження передових демократичних принципів як в судочинстві, так і в діяльності державних органів та зазначили про необхідність створення нової, функціональної дієвої платформи, на якій була б можливість запровадження спільних комітетів із органами державної влади та органами місцевого самоврядування для розроблення єдиних шляхів усунення прогалин законодавства та вирішення типових проблемних моментів, які зумовлюють людину звертатись до суду за захистом свої прав та інтересів.

На установчих зборах затверджено назву та місцезнаходження відокремленого підрозділу, Положення про ВП ГО  «ААС» в Харківській області, а також обрано Голову відокремленого підрозділу Асоціації на Харківщині – суддю Харківського окружного адміністративного суду Олексія Котеньова.

08 квітня 2016 року у Вищому адміністративному суді відбулися загальні збори Громадської організації  «Асоціація адміністративних суддів», за результатами яких затверджено положення 17 відокремлених підрозділів Асоціації, зокрема – в м.Києві, Київській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Волинській, Луганській, Донецькій, Харківській, Полтавській, Сумській, Житомирській, Рівненській, Дніпропетровській, Черкаській, Одеській та Закарпатській областях.

Також 08 квітня 2016 року в м.Києві відбулося засідання Правління Асоціації, на якому обговорювалося питання щодо створення комітетів у структурі Асоціації. Олексієм Котеньовим запропоновано проект переліку комітетів, зважаючи на мету та цілі Асоціації, викладені у Статуті. За результатами обговорення вирішено створити робочу групу для розробки проекту складу комітетів, яку очолила Віце-президент Асоціації адміністративних суддів, суддя Вищого адміністративного суду України Наталія Блажівська.