flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ХОАС проводять семінар для журналістів

16 жовтня 2015, 12:38

 

 

15 жовтня 2015 року судді Харківського окружного адміністративного суду Білова Валентина та Ізовітова-Вакім Олена провели семінар на тему: «Правова освіта для журналістів: що необхідно знати для освітлення подій в адміністративних судах», участь у якому брали представники ЗМІ та представники місії ОБСЄ.

Питання, що обговорювалися:

1.  Доступ в судові засідання в адміністративному суді представників СМІ: порядок та умови, право на здійснення фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису. Можливості учасників процесу коментувати судові рішення для журналістів.

2.  Особливості розгляду виборчих справ та справ, пов'язаних з обмеженням права на мирні зібрання. Строки розгляду справ в адміністративному суді: обставини, які мають значення при визначенні суддею дати та часу судового засідання.

3.  Види судових рішень. Як не припуститися помилки при коментуванні прийнятого судом рішення. Яке рішення має виконуватися, незалежно від його подальшого оскарження.

Проведення подібних заходів відбувається з метою покращення зв’язків із громадськістю та журналістами, задля встановлення змістовного та постійного діалогу