flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд спілкується з представниками мас медіа.

13 жовтня 2015, 15:40

 

13 жовтня 2015 року судді Харківського окружного адміністративного  суду Волкова Людмила, Білова Ольга, Ізотова-Вакім Олена та прес-секретар  суду Василенко Владислав взяли участь у круглому столі «Взаємодія  представників мас-медіа із судами. Сучасні моделі співпраці преси і судових  установ у США та країнах Європи». 

Головним напрямком питань під час даної зустрічі було налагодження  діалогу між судом та мас медія.  Експертиз з США та країн Європи по роботі з засобами масової  інформації поділилися існуючими в своїх країнах моделями співпраці преси  та судових установ. 

Так, наприклад в апеляційному суді штату Колумбія проваджена пряма  відео трансляція судових засідань, які можна переглянути в будь-якому  куточку світу. В той же час в Данії законом заборонено використання всіх  відео записуючих пристроїв під час судового розгляду справи.  Експерти надали присутнім журналістам практичні поради для роботи у  сфері судової журналістики. 

Судді мали змогу почути проблеми мас медія у висвітленні діяльності  судів та поділитися своїми думками. Як зазначила Наталія Петрова, заступник керівника проекту USAID «Справедливе правосуддя», лише працюючи спільно - суди та журналісти - ми зможемо подолати недовіру суспільства до суду.