flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільними зусиллями до досягнення мети

29 вересня 2015, 11:17

 


25 вересня 2015 року за підтримки проекту USAID «Справедливе правосуддя» та Інституту прикладних гуманітарних досліджень відбулася презентація результатів дослідження з приводу оцінки рівня задоволеності громадян якістю окремих аспектів функціонування судів Харківської області з використанням карток громадянського звітування. В роботі круглого столу прийняли участь керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду Валентина Лисенко, заступник керівника апарату Ірина Зарубіна та головний спеціаліст відділу контролю та аналітичного, статистичного, інформаційного забезпечення суду Владислав Василенко.

Предметом обговорення стала презентація результатів дослідження оцінки рівня задоволеності громадян якістю окремих аспектів функціонування судів Харківської області, а також  обговорення рекомендацій щодо покращення діяльності зазначених вище судів.

З привітальним словом до учасників цього заходу звернулась  Марина Руденко – радник з питань роботи з громадянським суспільством проекту USAID «Справедливе правосуддя», яка висловила подяку за участь в проекті і зазначила про позитивні результати та покращення в роботі судів.

Поряд з цим з привітальним словом виступили голова Харківського апеляційного суду Антоніна Колтунова та заступник начальника ТУ ДСАУ України в Харківській області Валентина Черняк.

Директор проекту Ірина Підкуркова презентувала результати дослідження. Протягом презентації були наведені статистичні дані, детально проаналізований кожен показник та винесені на обговорення рекомендації щодо покращення діяльності по кожному суду окремо.

В рамках обговорення теми «Особливості функціонування Харківського окружного адміністративного суду в сучасних умовах», керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду Валентина Лисенко провела порівняльний аналіз дослідження роботи суду минулих років та відзначила зростання показників за результатами останнього дослідження. Розповіла про вражаючі позитивні зрушення, які зазнав суд за останній рік. Водночас доповіла про перспективні напрямки подальшої діяльності суду, спрямовані на мінімізацію негативних питань, які впливають на роботу суду.

Підводячи підсумки Круглого столу його учасниками було внесено ряд пропозицій щодо можливих вдосконалень та окреслено завдання для опрацювання.

 Аналіз результату опитування в Харківському окружному адміністративному суді