flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Люстраційна комісія суддів звітує за місяць роботи

11 листопада 2014, 15:05

З 10 жовтня до 10 листопада 2014 року на адресу Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції надійшло 281 звернення від громадян, 153 з яких розглянуто. 134 звернення Комісією повернуто заявникам через невідповідність вимогам Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні».

Такі дані містить щомісячний звіт ТСК станом на 10 листопада 2014 р., який Комісія публікує на виконання пункту 11 статті 4 Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», повідомляє "ЗіБ" з посиланням на ВРЮ.

За звітний період розпочато 7 перевірок суддів. На засіданні Комісії розглянуто чотири перевірки та ухвалено чотири висновки, два з них про порушення суддями присяги скеровано для прийняття остаточного рішення до Вищої ради юстиції, два направлено до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для ухвалення рішення про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Усі чотири висновки ухвалено стосовно суддів місцевих загальних судів.

Довідково: від початку діяльності до 10 листопада 2014 року на адресу Комісії надійшло 1280 заяв громадян щодо проведення перевірок суддів, 754 з яких повернуто через невідповідність вимогам Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні». Комісією розпочато 88 перевірок суддів. Результати восьми перевірок розглянуто на засіданнях Комісії. Стосовно одного судді ухвалено висновок про відсутність у його діях порушень, стосовно двох направлено матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності, стосовно восьми ухвалено висновки про порушення присяги судді, які скеровані до Вищої ради юстиції.