flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Сигнал «Повітряна тривога» та правило «двох стін»!

01 листопада 2022, 10:54

Адміністрацією Харківського окружного адміністративного суду вживаються всі можливі заходи для забезпечення незмінного функціонування процесу відправлення правосуддя, але в умовах загострення бойових дій у Харківському регіоні, постійних артилерійських та ракетних обстрілів, пріоритетним є забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду.

Після сигналу «Повітряна тривога» необхідно одразу ж піти в укриття. Однак існують правила, що можуть врятувати життя під час ракетних ударів та бомбардувань навіть, коли ви перебуваєте у квартирі.

Правило «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть, якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі нема місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Також, для швидкого отримання такої інформації, пропонуємо громадянам встановити на телефоні застосунок «Повітряна тривога», що надсилає критичні сповіщення про початок і закінчення повітряної тривоги. Як це зробити, читайте тут: https://kharkivoda.gov.ua/news/114844.

Якщо Ви почули сирени, перебуваючи в Харківському окружному адміністративному суді, зберігайте спокій та визначитеся щодо найближчого укриття і як найшвидше доберіться та укрийтеся в ньому.

Звертаємо увагу, що станція метро «Університет» слугує бомбосховищем і укриттям.

У хвилини небезпеки кожному необхідно мобілізувати себе, бути зосередженим та уважним, діяти максимально швидко.

Бережіть себе! Разом переможемо! Слава Україні!