flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБСЄ та ВАСУ провели семінар “Особливості взаємодії адміністративних судів зі ЗМІ у період виборчого процесу”

01 жовтня 2014, 13:53

            22 вересня 2014 року суддя Харківського окружного адміністративного суду Юлія Зоркіна та провідний спеціаліст відділу контролю та аналітичного, статистичного, інформаційного забезпечення суду Ельвіра Остапенко взяли участь у семінарі – тренінгу для осіб, відповідальних за зв’язки із засобами масової інформації та громадськістю в адміністративних судах України “Особливості взаємодії адміністративних судів зі ЗМІ у період виборчого процесу”. Захід було організовано Вищим адміністративним судом України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Сприяння єдності судової практики адміністративних судів України”.

Учасниками заходу також були начальник відділу міжнародно-правового співробітництва Вищого адміністративного суду України Світлана Пилипець, спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца та заступник керівника Проекту USAID “Справедливе правосуддя” Наталія Петрова.

Під час семінару тренери Тетяна Фулей, Галина Юровська, Оксана Підгайна, Марія Швенько та Ольга Давид зачитали міні-лекції, після чого представники судів  взяли активну участь в обговоренні важливості піднятих питань та написанні прес-релізу з виборчої справи.

Даний захід повинен допомогти судам належним чином налагодити роботу у період виборчого процесу та напрацювати ефективні моделі спілкування з представниками ЗМІ при висвітленні судових справ, пов’язаних з виборами.

По завершенні заходу кожен учасник отримав сертифікат від Національної школи суддів України.