flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харківському окружному адміністративному суді відновлює свою діяльність навчально-просвітницький проект «Суд-шляхи довіри»

15 вересня 2014, 16:11

Харківський окружний адміністративний суд є пілотним судом, який впроваджує всі інноваційні підходи, приділяє значну увагу організації своєї діяльності, удосконаленню роботи суду, у тому числі, сприянню відкритості судової гілки влади та формуванню довіри до неї з боку громадян.

Так, з 2011 року в суді запроваджено навчально-просвітницьку діяльність. Проект «Суд – шляхи довіри», присвячений учнівській молоді Харкова, був створений за ініціативи керівного складу Харківського окружного адміністративного суду за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та за 4 роки функціонування став популярним правовим заходом серед шкіл Харкова і області.

Метою даного навчально-просвітницького проекту є сприяння підвищенню правової культури та обізнаності молоді, покращення іміджу судової системи і органів правосуддя.

Щотижня протягом навчального року, згідно встановленого графіку, суд відвідують учні старших класів шкіл Харкова і області. Для них проводяться лекції на тему «Адміністративне судочинство України. Діяльність Харківського окружного адміністративного суду», демонструється відеофільм про адміністративний процес. Учні приймають участь у відкритому судовому засіданні, а також спілкуються під час екскурсії стінами суду із працівниками апарату суду, суддями, що дає їм змогу задати будь-які питання, пов’язані із роботою суду.

Враховуючи початок нового навчального року, 18 вересня п.р. у Харківському окружному адміністративному суді після літніх канікул відновлюється робота проекту «Суд – шляхи довіри». Так, о 10-00 год. суд відвідає перша цього сезону школа.

За детальнішою інформацією з приводу участі у даному проекті звертайтеся за тел. (057) 730-42-83 або на e-mail суду khoasgovua@gmail.com