flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діяльність Харківського окружного адміністративного суду в свері міжанордного співробітництва

02 липня 2014, 18:02

 

 

01 липня 2014 року у Харківському окружному адміністративному суді відбулась зустріч із Керрі Д. Робісон – аналітиком Економічного відділу Посольства Сполучених Штатів Америки та іншими.

Зустріч була присвячена обговоренню діяльності суду, що стосується участі у проектах міжнародно-правового спіробітництва, а також тим результатам, які були досягнуті судом в цій сфері з самого початку заснування Харківського окружного адміністративного суду.

Також гостей цікавили результати запровадження новітніх ідей та концепцій, що досить часто розробляються в стінах Харківського окружного адміністративного суду, їх подальше застосування в його діяльності. Тому керівництвом суду із задоволенням були предствалені всі проекти, запроваджені судом, а також ті, в яких суд примав участь. Це і автоматизована система документообігу; навчально-просвітницькі прокти “Судове адміністрування” та “Суд – шляхи довіри”; Юридична клініка, створена з метою надання безоплатної правової допомоги малозахищеним верствам населення; Оцінка якості функціонування суду за допомогою карток громадянського звітування, що проводилась у суді починаючи із 2009 року за підтримки Проекту USAID “Справедливе правосуддя”; проект “Електронний суд” та ще багато ін.

Представники Посольства були вражені тими досягненнями, що відбулись у Харківському окружному адміністративному суді за час його існування та побажали подальших успіхів у забезпеченні дієвого механізму захисту прав громадян та побудові демократично-правової держави.

Харківський окружний адміністративний суд, в свою чергу, висловлює свою вдячність Проекту USAID, який неодноразово надавав інтелектуальну та фінансову підтримку, що значно допомогло в реалізації всіх досягнень суду, та сподівається на подалше співробітництво