flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОГРАМА Підготовки та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів

12 квітня 2021, 09:00

З 7 по 9 квітня 2021 Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України були запрошені працівники  Харківського окружного адміністративного суду для участі у проведенні занять з метою підготовки та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

Навчання проведено в режимі онлайн трансляції.

Працівниками апарату Харківського окружного адміністративного суду прослухані інтерактивні лекції з використанням презентації Power Point на таки теми:

- Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

- Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій. Порядок дій працівників апарату суду у надзвичайних ситуаціях (пожежа, виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів, повідомлення про замінування, тощо).

- Етика працівників апаратів судів: міжнародні стандарти та національне регулювання. Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду. Дрескод. Етика спілкування працівників суду. Етика спілкування в соціальних мережах.

- Організація судового процесу, на якому присутні працівники ЗМІ. Комунікація суду зі ЗМІ.

- Український правопис:   зміни та доповнення. Українське ділове мовлення. Етика українського ділового мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування.

- Організація роботи з документами, які містять службову інформацію з грифом “Для службового користування” (реєстрація, облік, виготовлення, зберігання). Види інформації та порядок роботи з ними. Дотримання вимог Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію.

- Процесуальні засади діяльності секретарів судового засідання. Методика роботи з матеріалами судових справ. Участь секретаря судового засідання у підготовці справи до судового розгляду.

- Учасники адміністративного процесу. Права та обов’язки осіб, які беруть участь у справі та інших учасників адміністративного процесу. Представництво в адміністративних справах. Заходи процесуального примусу: підстави і порядок застосування.

- Судові рішення. Вручення судового рішення. Набрання чинності процесуальних документів. Порядок посвідчення копій судових документів. Процесуальні вимоги до ведення протоколу судового засідання. Специфіка складання та оформлення протоколів про окремі процесуальні дії.

По завершенню занять, слухачам, які успішно пройшли підготовку, будуть видані Сертифікати Національної школи суддів України.