flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОГРАМА Підготовки та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів

06 квітня 2021, 17:08

З 5 по 6 квітня 2021 Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України були запрошені працівники  Харківського окружного адміністративного суду для участі у проведенні занять з метою підготовки та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою
секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

Навчання проведено в режимі онлайн трансляції.

Працівниками апарату Харківського окружного адміністративного суду прослухані інтерактивні лекції з використанням презентації Power Point на таки теми:

- Психологія діяльності працівників апаратів судів. Основи ефективних комунікацій в професійній діяльності працівників апаратів судів. Вирішення конфліктів. Психологічний аспект комунікацій, міжособистісних відносин секретаря судових засідань в професійній діяльності.

- Дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних
судах України. Передача справ па архівне зберігання. Дотримання вимог
Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у
державних органах, органах місцевого самоврядування, на
підприємствах, в установах і організаціях.

- Концепція побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної
системи. Робота в ЄСІТС: модулі “Електронний суд”, “Електронне
діловодство”, “Фіксація судового засідання технічними засобами”.

- Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про
захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського
суду з прав людини в національній судовій практиці.

- Організація судового процесу, на якому присутні працівники ЗМІ.
Комунікація суду зі ЗМІ.

- Статус секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів. Порядок прийому та звільнення з посади секретарів судового засідання згідно із Законом України “Про державну службу”. Вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів судового засідання. Умови проходження служби в судах. Умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення. Відповідальність секретаря судового засідання згідно з трудовим законодавством та законодавством, що регулює проходження державної служби.

- Антикорупційне законодавство та практика його застосування щодо державних службовців органів судової влади. Дотримання вимог антнкорупційного законодавства. Актуальні питання запобігання та протидії корупції в Україні. Правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

- Використання технічних засобів у роботі суду. Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів через електронний кабінет секретаря судових засідань. Фіксація закритого судового процесу за допомогою технічних засобів. Порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відео-конференції під час судового засідання. Протокольна форма фіксації судового процесу у випадках неможливості фіксування за допомогою технічних засобів. Роздруківка технічного запису судового засідання.

По завершенню занять, слухачам, які успішно пройшли підготовку, будуть видані Сертифікати Національної школи суддів України.