flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Суд - шляхи довіри": правові уроки для студентів

02 листопада 2011, 12:27

ХОАС продовжує програму «Суд - шляхи довіри», призначену молоді Харкова. Її мета – сприяти підвищенню правової обізнаності  молоді.

28, 31 жовтня Харківський окружний адміністративний суд прийняв групу студентів Харкiвського регiонального iнституту Нацiональної академiї державного управлiння при Президентовi України. «Адміністративне судочинство України. Корупційні ризики під час організації та проведення адміністративного судового процесу» - саме ця тема була висвітлена на заході.

 

Слухачі мали можливість на власні очі простежити основні моменти адміністративного судочинства: від подачі позовної заяви до її розгляду в судовому засіданні. Під час заходу студенти ознайомилися з роботою КП "ДАС", були присутніми на судових засіданнях по справах  № 2а-9136/11/2070  та № 2а-10002/11/2070. Крім цього, отримали змогу поставити запитання суддям - Валентині Самойловій, Людмилі Волковій та керівництву Харківського окружного адміністративного суду.

Тетяна Ковальова, доцент кафедри «Права та законотворчого процесу», кандидат філологічних наук Харкiвського регiонального iнституту Нацiональної академiї державного управлiння при Президентовi України: «Цікаве і корисне було виїзне заняття у стінах Харківського окружного адміністративного суду, особливо присутність на судовому засіданні».

 

Студенти Харкiвського регiонального iнституту Нацiональної академiї державного управлiння при Президентовi України, групи 3-50: «Велика вдячність за проведений семінар, екскурсію, і взагалі, за приємну зустріч. Отримали цікаву і дуже корисну інформацію від компетентних у своїй справі людей».

 

Двері Харківського окружного адміністративного суду відкриті для учбових закладів міста та області, які хочуть взяти участь у програмі.