flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд - шляхи довіри»: правові уроки для старшокласників

16 травня 2011, 12:01

ХОАС почав програму «Суд - шляхи довіри», призначену учнівській молоді Харкова. Її мета – сприяти підвищенню правової обізнаності  молоді.

 

12 травня Харківський окружний адміністративний суд прийняв першу групу старшокласників гімназії «Очаг». Учні десятих класів, які вивчають правознавство в рамках шкільної програми, змогли на власні очі подивитися, як працює у їхньому місті один із судів держави - адміністративний.

 

«Урок» в стінах суду дозволив молоді простежити основні моменти судочинства: від подачі позовної заяви, її проходження в процесі діловодства, до розгляду в судовому засіданні, винесення ухвали, повідомлення громадян про результати розгляду. Десятикласники також отримали змогу поставити запитання голові суду Юрію Кучмі.

 

«Нажаль, у наших школах мало уваги приділяється правовому навчанню. Наслідок - недостатня правова обізнаність громадян, невміння захистити права та інтереси, гарантовані законодавством. Ми це спостерігаємо щодня у своєму суді,- прокоментував починання ХОАС його голова. - Тим часом наша перша зустріч у рамках програми показала, що молоді це цікаво. Тож роботу будемо продовжувати».

 

Олена Майборода, вчитель гімназії «Очаг»: «Не тільки дітям, а й мені  самій було цікаво зазирнути у процес роботи суду, так би мовити з середини. Отже, до уроку в суді готується наступна група наших десятикласників».

 

Двері Харківського окружного адміністративного суду відкриті для всіх шкіл міста та області, які хочуть взяти участь у програмі.