flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інноваційний Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в України» та перші кроки його застосування.

14 квітня 2014, 10:47
 
 

 Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в України», яким внесено зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», набрав чинності 11 квітня 2014 року. Відповідно до вказаного закону з моменту набрання ним чинності вважаються такими, що звільнені з адміністративних посад голови місцевих судів та їх заступники.

 Відповідно до Закону України  «Про судоустрій і статус суддів», в редакції від 08 квітня 2014 року та інших нормативно-правових актів, які регламентують діяльність судової системи, суддею Харківського окружного адміністративного суду Самойловою В.В., яка має більший стаж роботи на посаді судді, 11 квітня 2014 року було скликано збори суддів Харківського окружного адміністративного суду та оголошено порядок денний зборів – обрання голови та заступників голови Харківського окружного адміністративного суду.

 Про проведення зборів cуддів та порядок денний було повідомлено 39 суддів, працюючих в Харківському окружному адміністративному суді. 

   Збори суддів розпочалися о 12.00 год. 11 квітня 2014 року. На зборах суддів були присутні 33 судді. Роботу зборів суддів відкрила суддя Самойлова В.В. Спочатку було обрано голову та секретаря зборів суддів, рахункову комісію, затверджено форму бюлетеня та порядок його заповнення, після чого розпочалося висунення кандидатів на заміщення посад Голови та заступників голови Харківського окружного адміністративного суду.

 На посаду голови суду було запропоновано кандидатуру судді Кучми Ю.В., на посади заступників – суддів Ізовітової-Вакім О.В, Мельникова Р.В. Інших пропозицій щодо кандидатур від суддів не надійшло.

 Головою зборів суддів було оголошено перерву для виготовлення бюлетенів з метою проведення таємного голосування. Після виготовлення бюлетенів відповідно до кількості суддів, які працюють в Харківському окружному адміністративному суді, збори суддів продовжили свою роботу. Голосування відбувалось таємно, шляхом входу по одному судді до пустої зали судових засідань, заповненням бюлетеня та поміщенням його особисто в опломбовану скриньку для голосування. Після завершення голосування, скринька, в присутності всіх суддів, була передана рахунковій комісії для здійснення підрахунку голосів у приміщенні без доступу інших осіб.

 Після проведення підрахунку голосів, головою рахункової комісії в присутності всіх суддів, які брали участь в зборах суддів, оголошено результати голосування.

       Із результатом у 31 голоси (1 утримався) головою Харківського окружного адміністративного суду став Кучма Ю.В. 32 голоси отримав кандидат у заступники голови суду Мельников Р.В.. Кандидат Ізовітова-Вакім О.В. отримала 31 голоси (1 утримався).Таким чином, заступниками голови Харківського окружного адміністративного суду стали судді Мельников Р.В. та Ізовітова-Вакім О.В. відповідно. Дані результати голосування були затверджені загальними зборами суддів Харківського окружного адміністративного суду.