flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок видачі виконавчого документа

07 грудня 2020, 13:53

Порядок видачі виконавчого документа

(ст. 373, п. 18.4 Перехідних положень КАС України)

 

Виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Для виконання судового рішення в адміністративній справі, яке набрало законної сили, особі, на користь якої воно ухвалено, видається виконавчий лист.

Якщо судове рішення прийнято на користь декількох позивачів або проти декількох відповідачів, або якщо виконання повинно бути проведено в різних місцях чи рішенням передбачено вчинення кількох дій, видаються декілька виконавчих документів, у яких зазначаються один стягувач та один боржник, а також визначається, в якій частині необхідно виконати судове рішення, або зазначається, що обов’язок чи право стягнення є солідарним.

 

Як отримати виконавчий лист.

Виконавчий лист видається нарочно, за заявою особи, на користь якої ухвалено рішення, яке набрало законної сили.

Задля отримання виконавчого листа, особа може звернутись у відділ з надання судово-адміністративних послуг з відповідною заявою про видачу виконавчого листа.

Отримати інформацію чи виготовлений виконавчий лист, особа може в телефонному режимі (057-730-42-40, 057-730-42-43).

 

Як отримати виконавчий лист, в разі його втрати.

У разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред’явлення виконавчого документа до виконання.

Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.