flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

23 серпня – День міста та День визволення Харкова від німецьких окупантів!

21 серпня 2020, 09:56

Від козачого поселення - до великого промислового, культурного і наукового центру!

З 1941 до 1943 роки Харків перебував під німецькою окупацією. Під час окупації гітлерівці зруйнували і спалили всі основні споруди міста, залізничний вокзал, із 33 вищих навчальних закладів були знищені 28. Фашистські кати розстріляли, повісили, замучили понад 60 тисяч харків’ян, близько 15 тисяч загинуло від голоду.  Харків в результаті війни виявився одним з найбільш зруйнованих міст в Європі. За звільнення Харкова безстрашно билися герої того часу. Герої не вмирають. Вони знаходять безсмертя і назавжди залишаються в пам’яті нашій, в звершеннях наших, у великих діяннях прийдешніх поколінь.

Сучасний Харків - адміністративний центр історико-географічної області України, за якою закріпилася назва «Слобожанщина». Харків — один з найбільших промислових центрів України. Місто прийняли до Міжнародної Ліги історичних міст. Його розвиток був і буде залишатися одним з ключових моментів у житті цілої Держави - незалежної України.

Основу виробничого потенціалу нашого міста становлять підприємства високотехнологічних галузей: енергомашинобудування, електротехнічної промисловості, транспортного і сільськогосподарського машинобудування, приладобудування, радіоелектроніки, авіакосмічної промисловості. Продукція багатьох харківських підприємств, у тому числі й така наукомістка, як сучасні танки, літаки й турбіни, відома на світовому ринку.

Від імені всього колективу Харківського окружного адміністративного суду прийміть щирі вітання з нагоди Дня міста та Дня визволення Харкова від німецьких окупантів!

 

 

Керівництво Харківського окружного

адміністративного суду