flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний судовий форум «Судовий захист природного довкілля та екологічних прав»

07 листопада 2019, 17:36

У четвер, 7 листопада, у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду проходить Міжнародний судовий форум на тему: «Судовий захист природного довкілля та екологічних прав», в якому беруть участь суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Марина Кухар та суддя Олена Заічко.

Під час заходу планується обговорити ефективність правосуддя в екологічних справах, проаналізувати судову національну практику в екологічних спорах та практику міжнародних юрисдикційних органів, зокрема, зв'язок природного довкілля і прав людини.

Організовує форум Верховний Суд спільно з Проектом ЄС «ПРАВО-Justice», Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина», Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за технічної підтримки компанії «Спеціальні Реєструючі Системи» (SRS).

Участь у форумі беруть судді Верховного Суду, судді з Австрії та Польщі, науковці та правники, які спеціалізуються на захисті довкілля та екологічному праві, а також представники громадських природозахисних організацій.