flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Відкриті, доступні, зрозумілі суди: як цього досягти? »

13 березня 2019, 16:54

12 березня 2019 року у м. Києві представлено результати всеукраїнського опитування представників судів «Прес-служби судів: погляд з середини» та результати всеукраїнського опитування журналістів «Суди та ЗМІ: досвід співпраці». 

На даному заході були присутні представники громадськості, правники,  представники установ судової влади,  медіа, міжнародних організацій.

Круглий стіл організовано Громадською організацією «Вектор прав людини» в межах проекту Центру політико-правових реформ «Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади» за підтримки Європейського Союзу, а також проекту «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» за підтримки програми МАТРА (Посольство Королівства Нідерландів в Україні).

Від Харківського окружного адміністративного суду в круглому столі взяли участь суддя Ольга Ніколаєва, заступник керівника апарату Ірина Зарубіна, заступник начальника відділу забезпечення діяльності суддів, претензійно-позовної роботи  Олександр Вертій.

Під час обговорення основних питань заходу учасники дискутували на різні теми зокрема щодо окреслення спільних кроків по налагодженню конструктивної співпраці між ЗМІ та судами.