flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місія зі спостереження за виборами (ENEMO) в Україні 2019

27 лютого 2019, 17:02

27 лютого 2019 року відбулась зустріч з представниками Місії зі спостереження за виборами (ENEMO) в Україні 2019 року.

У межах розгортання місії довгострокові спостерігачі спілкуються з представниками державних органів, політичних партій, громадськості, ЗМІ та міжнародної спільноти. 
Усе це покликано для того аби здійснити оцінку президентських виборів щодо відповідності міжнародним стандартам.

Сьогодні ж довгострокові спостерігачі Владімір Кравченко та Тамар Бартаіа відвідали ХОАС та поспілкувались із заступником голови суду Спірідоновим Михайлом Олександровичем, керівником апарату суду Лисенко Валентиною Володимирівною та заступником керівника апарату Зарубіною Іриною Наіллівною. Міжнародних експертів цікавили тонкощі перебігу виборчого процесу  у  Харківському окружному адміністративному суді. 

Заступник голови суду зазначив, що період виборів є надзвичайно відповідальним, тому в цей час у суді затверджено особливий графік роботи, а також судді та судді-спікери беруть активну участь у заходах, семінарах тренінгах, котрі спрямовані надати якісні поради щодо виборчого законодавства.

У супроводі керівника апарату суду представники Місії ENEMO також оглянули зали судових засідань і висловили бажання подальшої співпраці під час здійснення місії зі спостереження за президентськими виборами 31 березня в Україні.