flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з представниками Канадської Місії Спостереження за черговими виборами Президента України

22 лютого 2019, 14:55

21 лютого 2019 року відбулась зустріч з представниками Канадської Місії Спостереження за черговими виборами Президента України (далі Канадська Місія), що відбудуться 31 березня 2019 року.

Гості Харківського окружного адміністративного суду мали можливість поспілкуватись та обговорити питання пов’язані зі спорами щодо виборчого  процесу безпосередньо з заступником голови суду Спірідоновим Михайлом Олександровичем, який відповів на всі поставлені питання та зазначив, що суд повністю готовий до виборчого процесу, а також додав що  в суді запроваджено особливий режим роботи з цілодобовим чергуванням суддів та працівників апарату у неробочий час та у вихідні дні.

В свою чергу спостерігачі розповіли, що 15 лютого 2019 року КАНАДЕМ офіційно оголосила про початок дії Канадської Місії та зазначили, що їх діяльність полягає в слідкуванні за всіма аспектами виборчого процесу та оцінюванні дотримання міжнародних стандартів демократичних виборів та національного законодавства щодо виборів Президента України.

Також Канадська Місія оприлюднить попередній звіт після дня виборів в Україні, в якому надасть початкову оцінку виборчого процесу. Загальні висновки будуть представлені в остаточному звіті наприкінці виборчого процесу, через декілька місяців. Остаточний звіт надасть рекомендації щодо покращення виборчих процесів у майбутньому.