flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОГРАМА ПІДГОТОВКИ спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес секретарів) місцевих (окружних) та апеляційних судів

02 березня 2021, 16:39

     02 березня 2021 Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України були запрошені працівники Харківського окружного адміністративного суду для участі у проведенні занять в межах підготовки спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес секретарів) місцевих (окружних) та апеляційних судів.

      Навчання проведено в режимі онлайн трансляції.

     Інтерактивну лекцію з використанням презентації Power Point на тему:  «Правовий статус осіб з обмеженими можливостями. Загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність. Особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність, зокрема, з вадами зору, слуху, психічними та інтелектуальними розладами. Уроки особливого етикету. Доступність будівель і приміщень судів для людей з обмеженими можливостями та мало мобільних груп населення.» - проведено Шингарьовою О.В. (президент громадської організації інвалідів «Креавита», член виконкому Харківської міської ради), Шрамко І.О. (юрист Харківської асоціації незрячих юристів).                            

     Інтерактивну лекцію з використанням презентації Power Point на тему:  «Психологія діяльності працівників апаратів судів. Основи ефективних комунікацій в професійній діяльності працівників апаратів судів. Вирішення конфліктів. Психологічний аспект комунікацій, міжособистісних відносин в професійній діяльності» - проведено Горецькою А.М. (головний психолог лабораторії психологічних та соціологічних досліджень Навчально-наукового інституту якості освіти Харківського національного медичного університету, кандидат психологічних наук, психолог-практик).

     Інтерактивну лекцію з використанням презентації Power Point на теми:  «Антикорупційне законодавство та практика його застосування щодо державних службовців органів судової влади. Дотримання вимог антикорупційного законодавства. Актуальні питання запобігання та протидії корупції в Україні» та «Особливості роботи системи електронного декларування. Практичні аспекти заповнення декларацій. Фінансовий контроль (подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» - проведено Мацокіним А.П. (головний редактор видання «Держслужбовець»).

     По завершенню занять, слухачам, які успішно пройшли підготовку, будуть видані Сертифікати Національної школи суддів України.