flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання під час виникнення пожежі в суді

18 лютого 2021, 16:35

    17.02.2021 в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду проведені навчання з метою відпрацювання злагоджених дій співробітників Служби судової охорони, підрозділів ГУНП в Харківській області, співробітників патрульної поліції та ДСНС під час виникнення пожежі.

    Завданням навчань є допомога працівникам будь-якого статусу і рівня не допустити виникнення пожежі, а якщо він все ж з якоїсь причини виник – навчити співробітника правильно діяти самому і вміти надати допомогу іншим.

    Фахівцем державної пожежно-рятувальної частини №17 ГУНП в Харківській області співробітників суду було ознайомлено з правилами проведення і контролю здійснення пожежної безпеки. 

    Під час бесіди було наголошено, що пожежна безпека забезпечується системами попередження пожежі, протипожежного захисту та організаційно-технічними заходами.

    Обговорювалися дії під час пожежі.

    Крім цього, посадовим особам було детально, докладно й аргументовано пояснено, як організувати підлеглі їм процеси так, щоб ймовірність виникнення пожежі звелася до мінімуму.

    Під час лекції фахівцем були обговорені види та засоби пожежогасіння, протипожежне обладнання та інвентар, а також порядок їх використання.

    Одночасно було обговорено основні правила поведінки при пожежі, зокрема,

- подзвонити до служби 101;

- повідомити повну адресу, телефон для зв’язку, прізвище, ім'я та по батькові посадової особи, скільки поверхів у будинку, якщо відомо - як до нього під'їхати.

    При цьому було роз’яснено, що важливо:

- вікна відкривати не можна, адже кисень посилить полум'я;

- негайно вийти з приміщення;

- під час пожежі заборонено користуватися ліфтами; з висотного будинку бігти сходами вниз, якщо зайнялося внизу, а рятуватися на даху, використовувати пожежну драбину;

- щоб уберегти органи дихання від чадного газу, слід пробуватися до виходу поповзом, бо внизу менше диму, накрити голову шматком мокрої тканини або будь-якою одежею.

    Як підсумок бесіди - якщо виникла пожежа - облік часу йде на секунди. Не треба панікувати. Пам'ятайте, що необхідно остерігатися задимленості, високої температури, загазованості, обвалу конструкцій та споруд, вибухів технічного обладнання.

    Найбільш небезпечними точками виникнення пожеж зазвичай стають частини приміщення, де знаходяться електричні прилади та опалювальні пристрої.