flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Конфлікт на Донбасі: виклики, загрози та їх правове врегулювання»

12 липня 2017, 11:41

11 липня 2017 року в місті Києві відбувся круглий стіл «Конфлікт на Донбасі: виклики, загрози та їх правове врегулювання», в якому взяли участь суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Олексій Котеньов та суддя Харківського окружного адміністративного суду Юлія Зоркіна.

Організаторами заходу виступили Міжфракційне депутатське об’єднанням Верховної Ради України «Сприяння захисту прав та соціальній реабілітації учасників Антитерористичної операції» спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація адміністративних суддів», Асоціацією адвокатів України та Асоціацією податкових радників.

Під час круглого столу обговорювались правові виклики, породжені конфліктом на Донбасі, зокрема питання організації діяльності судів та здійснення правосуддя в умовах конфлікту, відновлення порушених прав та свобод, відшкодування збитків, завданих фізичним та юридичним особам, а також державі та інші важливі проблеми.

Суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Олексій Котеньов виступив на круглому столі із доповіддю на тему «Особливості правового регулювання волонтерської діяльності в Україні: правовий статус волонтера».

Під час доповіді суддею зосереджено увагу на проблемі визначення у чинному законодавстві правового статусу волонтера АТО, а також наявності дискусії навколо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо статусу волонтерів (реєстр. № 4192) щодо надання волонтерам АТО статусу учасника бойових дій.

«На сьогодні для визначення правового статусу волонтера існує по суті одна, але глобальна проблема - відсутність чіткої стратегії держави щодо визначення такого статусу. Формування єдиної державної політики у цьому напрямку допоможе із визначенням як правового статусу волонтерів, так і з питаннями щодо врегулювання фінансової підтримки волонтерського руху в Україні», - зазначив суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Олексій Котеньов.