flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Досвід, підтверджений часом

19 квітня 2011, 10:56

З ініціативи Державної судової адміністрації України Харківський окружний адміністративний суд розпочав серію семінарів для судів загальної юрисдикції міста Харкова та регіону. Вони мають на меті передати досвід роботи з електронною програмою "Діловодство адміністративного суду", з якою ХОАС працює вже два роки.

 

Програма є універсальною комп'ютерною системою реєстрації документообігу, охоплює всі технологічні процеси обробки інформації, і фактично забезпечує повну автоматизацію діловодства в суді на всіх його стадіях. Вона дозволила підвищити швидкість та якість надання інформації відвідувачам суду, збільшити рівень довіри до нього громадян. Досвід ХОАС дозволяє зробити висновки про позитивні і негативні характеристики програми, удосконалювати її. Впровадження подібних систем у судах усіх юрисдикцій є актуальним на сьогодні, адже на законодавчому рівні закріплено необхідність застосування таких систем в роботі судів, що також регламентовано Положенням про автоматизовану систему документообігу суду (затверджене Рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року).

 

Досвід, який здобув ХОАС заслуговує на увагу, бо відповідно до правил предметної підсудності місцеві загальні суди розглядають деякі категорії адміністративних справ як  суди адміністративні.    

 

Учасникам семінару буде презентовано програму з урахуванням застосування у судочинстві всіх видів процесуальних документів та розподілу обов’язків по роботі з програмою відповідно до структури суду.

 

  Програма, в тому вигляді, в якому вона існує сьогодні, – результат тісної взаємодії розробників та працівників адміністративних судів. Більшістю змін, спрямованих на її покращення, вона завдячує ініціативі співробітників суду, їх прагненню зробити електронне діловодство більш ефективним та зручним у користуванні.