flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права у Харківському окружному адміністративному суді

04 грудня 2017, 15:05

Всеукраїнський тиждень права є одним з наймасштабніших правових заходів, який проводиться в Україні. Він узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом. Тому, ХОАС щороку приймає участь у даному заході, вносячи свій вклад у реалізацію цих завдань.

Сьогодні, 04 грудня 2017 року, в рамках тижня права учні Харківської гімназії № 47 відвідали Харківський окружний адміністративний суд.

Розпочати тиждень права нам допоміг головний спеціаліст регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Харківській області Валентина Вельцен з лекцією на тему «Дотримання прав дитини при спілкуванні з працівниками правоохоронних органів», шляхом показу цікавих мультфільмів для школярів та спілкування на вищезазначену тему.

Після чого прес-секретарем апарату суду Владиславом Василенко була прочитана лекція на тему: «Адміністративне судочинство України. Діяльність Харківського окружного адміністративного суду». Також на всіх стадіях спілкування із школярами була присутня  заступник керівника апарату суду Ірина Зарубіна, з якою відвідувачі мали змогу поспілкуватися та поставити питання щодо викладеного матеріалу в лекції, а також особливостей роботи адміністративного суду.

Начальником відділу з надання судово-адміністративних послуг (канцелярії) Ларисою Улановською була проведена пізнавальна екскурсія відділом, в ході якої учням розповіли про усі тонкощі роботи спеціаліста суду відносно прийому позовних заяв та інших документів.

Окрім цього учні прийняли участь у відкритому судовому засіданні по справі, яка розглядалася суддею Юлією Зоркіною.